Även om det är trevligt och utmanande att träna i kylan så finns det något visst med att bara dra på sig cykeltröja och -shorts och sätta sig i sadeln. Inga dubbla handskar, mössa som knölar sig under hjälmen eller isvind som söker sig in mellan halsduk och jacka. Därför packar snart två av Team Hi5-medlemmarna sina väskor och drar till varmare breddgrader för att cykla igång säsongen: Andalucía Bike Race, beware!

Henrik Blom och Henrik Enberg ur Team Hi5 ska tillsammans åka ner till Spanien i slutet av februari och delta i den åttonde upplagan av detta etapplopp. De kommer att cykla genomsnittligt 70km och 1800 höjdmeter per dag i sex dagar.

Andalucía Bike Race är Spaniens största mountainbiketävling med 800 elitcyklister och entusiaster från hela världen. Henrik Enberg förklarar: ”Det som är bra med ett etapplopp är att alla sex dagar räknas individuellt. Då är det ganska okej om det går lite sämre en av dagarna istället för som det är på en vanlig tävling där dagsformen kan vara avgörande.”
Han tycker också det är speciellt kul att vara två: ”Då kan vi hjälpas åt att få så bra placeringar som möjligt. Och dessutom har jag direkt en resekompis och bordsgranne vid frukost och middagarna.”

Vi tycker att det inte finns något härligare än att kicka igång säsongen med en ordentlig utmaning, eller som Henrik Enberg säger: ”den bästa träningen är att tävla!”.

Vill du följa Henrikarna under förberedelserna och själva resan så kolla in Team Hi5 på Instagram!

”Äta, cykla, sova – en perfekt dag i mitt liv!”
Henrik Enberg ställer enkla men bestämda krav.

Och den här kan vi rekommendera att lyssna på om snön och kylan här uppe har ett alltför hårt grepp om ditt hjärta just nu: