Tolvtjärnsloppet slutade riktigt bra med en pallplats för Henrik Blom som kom tvåa och plats 4 för Viktor Knutsson. Läs deras självkritiska rapport från helgen här:

Viktor Knutsson ”– Upptäckte i veckan en spricka i fälgen på cykeln som jag paniklagade med lite epoxy, tänkte att det går nog att köra bara jag har högt lufttryck i bakdäcket. Sagt och gjort startade jag med 2.2 bar i mitt 2.1″ bakdäck, funkade inte superbra på denna sjukt mjuka och sandiga bana. Jag, Blom och Samuel bildar tidigt en tättrio men Samuel får en lucka då både jag och Blom fick släppa i en sandig backe. Vi körde partempo i efterföljande lätta partier men Samuel drog bara ifrån. Efter mördarbacken känner jag att jakten på Samuel är lönlös så jag släpper och tar mitt eget tempo till mål. Men det skulle visa sig att jag slår av lite för mkt på tempot för med 3 km kvar kommer en Saik cyklist ikapp mig, jag försöker rycka men lyckas inte få lucka. På den sista loopen in till mål är det mycket lösa sandiga kurvor där jag får klicka ur. Saik killen får då en lucka jag inte kan täppa till och 4e platsen är ett faktum. Jag får väl vara nöjd att cykeln håller ihop för första gången denna säsong, surt bara att jag inte duger till då. Laddar för att både cykeln och jag ska prestera på hemmaplan i Obbola!”

Henrik Blom ”– Med en lugn träningsvecka pga senaste förkylningen samt vissa känningar från densamma, var jag osäker på hur koppen skulle svara, ffa de första 5 kilometrarna som brukar vara rusning.
Som tur var för min del var starten beskedlig. Detta gjorde även att fältet var ganska samlat fram till ca km 7 där det sprack av och vi blev en trio bestående av Viktor, Samuel och mig. Vid km 17 ungefär tog både jag och Viktor galna linjeval genom en sandklättring, vilket resulterade i stopp och vi blev tvungna att hoppa av och springa, medans Samuel flöt igenom utan stopp. Han fick en ganska stor lucka innan vi var igång igen. Jag tittade bak och såg att Viktor var en bit bakom. Bestämde mig för att vänta in honom så vi kunde hjälpas åt att jobba ikapp istället för att försöka gå ifatt Samuel själv. Tyvärr fastnade Viktor i ett till sandparti, så vi var en bit efter innan vi var ordentligt igång igen. Vi jagade så gott vi förmådde, men tyvärr hade nog varken jag eller Viktor dagen där vi kunde göra oss själva rättvisa och vi tog oss inte ikapp. Med 15 km kvar blev det solokörningar för mig och Viktor där jag försökte kräma ur det som fanns kvar för att hålla nere tidsavståndet så gott jag kunde. Ganska besviken över hur jag genomförde loppet, men det är väl bara att bryta ihop (träna hårt) och komma igen! Om två veckor är det Obbola Challenge som är nästa. Då hoppas jag på en helt frisk kropp och en betydligt bättre känsla och form.”

Bilder: Petter Holmlund