Som uppvärmning inför lördagens SM-tävling i XCO – Cross Country i Mountainbike ställde Henrik Enberg i Team Hi5 OIK Race på torsdagen upp i elitens XCE – Sprint. Och det var på håret att han hade tagit sig vidare till semifinalerna. Till slut fick han dock finna sig i att bli ”best of the rest” när han landade på niondeplatsen efter kvalet och var förste man att hamna utanför startfältet som fick göra upp om de finaste placeringarna. Nu väntar en vilodag innan det blir att bekänna färg i elitens XCO-tävling. Kl 15.00 går starten där sex varv ska köras på den 5,1 km långa banan. Förutom Henrik Enberg hoppas vi också in i det sista på att Henrik Blom ska finnas med på startlinjen. Den skadade axeln från kraschen i Mörksuggejakten för två veckor sedan gör dock starten osäker in i det sista. Vi i teamet håller i alla fall tummarna! 

NOT: SM i mountainbike kan följas via livestream.

Henrik Enberg ”- Äntligen igång på MTB SM! Sprint idag och 9e i kvalet, nöjd med det men lite surt att missa semifinalerna (de åtta snabbaste gick vidare då det var 14 startande). Lite mer vila inför lördagens XCO istället, nu lite familjemys fram till dess.”

 

Bild: Henrik Enberg Instagram