Det körs inte bara cykeltävlingar uppför alptoppar och på konstgjorda XCO banor, idag avgjordes ännu en deltävling i långloppscupen i form av Engelbrektsturen! Från teamet fanns Viktor Knutsson representerad som körde in på en 31a plats totalt och 21a i elit efter att ha hamnat för långt bak på de smala snabba grusvägarna i början. Ändå ett stabilt resultat och fortsatt god form för Viktor! Från teamledningen körde Fredrik Berndes som även han gjorde ett stabilt race och kom in på 19:e plats i den tuffa H40 klassen, och Hi5:s Niklas Tiger som slutförde sitt första lopp på länge efter att nacken har strulat hela våren och sommaren.

Viktor Knutsson ”– I startfållan står jag långt fram så jag ska ha lite att falla tillbaka på innan första smala grusvägen på banvallen. Jag kommer iväg bra men folk avancerar på ett sätt som jag tycker är sådär. Nere i diket och in framför och innan det smalnar av tvärnit. Jag hamnar typ sist av tävlingsklassen på banvallen och det är tjockt av folk på den smala grusvägen så jag måste satsa på att avancera i första backen efter ett par kilometer. Folk är ivägen och lyssnar inte när man säger ”kommer höger håll vänster” när man ska om (varför körde de nyss som idioter för att ta sig fram när de knappt orkar hålla styrfart när det bär lite uppför?) men tillslut lyckas jag ta mig upp skapligt. Efter backen ut på de bredare grusvägarna ser jag en gigantisk andragrupp några hundra meter framför och jag gör en kraftansträngning för att komma ikapp men den stora gruppen håller samma fart som mig. Bestämmer mig för att vänta in gruppen på ca 10 cyklister bakom. Vi tuggar på i ett tempo som jag tycker är lite för långsamt men jag kan inte gå ifrån själv. Andra halvan av loppet är vi 4 cyklister som håller ihop hela vägen till mål. En kille i gruppen attackerar på slutet av banvallen på vägen till slutloopen runt kyrkan. Ingen annan tycks vilja köra ikapp så jag attackerar också. Närmar mig och på målrakan har jag en 20 meter fram och sätter in spurten men det räcker inte hela vägen fram. Ändå ett stabilt resultat och jag är väldigt nöjd med känslan under loppet.”