Välj en sida

Knappt har tävlingsdammet hunnit lägga sig i dalaterrängen innan det är dags för nästa nationella mtb-race i trakterna. Denna helg är det Borlänge MTB Tour som går av stapeln.

På plats för att representera teamet är tävlingsivrige Andreas Vikström. Meningen var att även Johannes skulle vara med men han blev dessvärre tvungen att ställa in i sista stund efter en vecka med rejäla pollenproblem.

Vi håller så klart tummarna!  Så här går Andreas tankar inför årets andra tävlingshelg;

Andreas Vikström 
Borlänge bjuder på ett komprimerat etapplopp, dubbla race under lördagen. När jag säger att det känns bra med täta tävlingar så syftar jag främst på möjligheten att få följa upp Lugnet XCO redan denna helg. Det blir såklart en fråga om att kunna ladda om kvickt, men mitt stora fokus blir att hålla tankarna närvarande för att verkligen få ut det jag har i stunden. Be where your feet are.

Bara 3 mil från förra helgens tävlingsplats, men en helt annan typ av utmaning. Terrängen liknar mer det jag är van att möta norröver. Blir en del tighta sektioner men hög fart att vänta baserat på träningsvarven. Ser fram emot att jaga framåt, inte spänna efter perfektion och istället köra lite mer avslappnat för att få ihop en helhet jag kan vara nöjd med.

Mer info om helgens tävlingar samt resultat hittas på borlangetour.se/