ÅKARPROFIL

Johan Lidman

Herrelit – MTB

Ålder: 28
Hemstad: Piteå
Familj: Sambon Lisa
Årlig träningsmängd: ca 350 timmar
Styrkor som cyklist: Tekniska partier
Meriter som cyklist: 2:a Lida Loop sportklass 2018, 5:a Långa Lugnet sportklass 2018, 3:a Bikeboost 2018.
Tankar om Team Hi5: Ett lag med härliga människor och duktiga cyklister. En stor ära att få vara med i detta gäng och själv utvecklas som cyklist!
Mål 2019: Mitt mål med 2019 är att tävla mycket och samla erfarenhet. Siktar på framskjutna placeringar i lokala lopp och förbättra resultaten i långlopp och Cykelvasan.
Årets tävlingshoj/ar: Orbea OIZ Custombyggd,Orbea Aero Disc Red ETAP AXS.

 

Mer om Johan

Född och uppvuxen i Piteå har inte cyklingen varit Johans huvudspår även om han cyklade mycket i unga år. Då var det mest på kul och lek och hemmabyggda hopp i stan som gällde. Nä, hans genre har handlat om motorsport. Johan började sin idrottskarriär i snöskoter som 11-åring och det blev sporten som han sedan dess satsat helhjärtat på. Som nittonåring vann han SM i skotercross i högsta klassen och och följde upp med ett VM-silver. Efter de framgångarna fick han sedan chansen att tävla professionellt i USA, på proffstouren ”over there”. Väl där borta har han lyckats etablera sig på allvar i den absoluta toppen. Flera gånger har Johan hamnat på prispallen och ofta inom topp 5. Karriären fick ett två år långt avbrott efter en allvarlig knäskada för några år sedan, vilket ledde honom in på cyklingen. De två sista somrarna har träningen bestått till stor del av cykling och det har skett en stor utveckling. Han ser verkligen fram emot att satsa på cyklingen under sommarhalvåret och tillsammans med teamet ta ännu ett steg framåt.

%

XCO

%

Åkstyrka

%

Maraton

%

Teknik

Individuella sponsorer