Snart helg igen och ännu en startlinje att ta plats på. Långloppscupen har tävlingsuppehåll men det innebär inte att det är tävlingsledigt för teamet då Tolvtjärnsloppet i Örnsköldsvik står för dörren men det händer även andra stora och viktiga saker i helgen.

Tolvtjärnsloppet arrangeras för sjunde året i rad och är ett riktigt roligt kraftprov över 66 km och runt 1 000 hm. Terrängen är varierande med singeltrack över fin böljande sandmo varvat med stigar och längre vägsavsnitt. Ett par rejäla klättingar, bland annat uppför ”Mördarbacken” med bergspris, sätter verklig karaktär på loppet. Årets bana är torrare än någonsin och tävlingsansvarige Jan-Erik Backman tror på snabba och fina förutsättningar.
– Det är regn här nu (tors) så detta blir kanon! SMHI och Klart är dock inte helt eniga om vädret på söndag men jag tror på Klart för de visar regn nu och det gör inte SMHI, och då lutar det åt uppehåll, säger Jan-Erik och fortsätter:
– Det känns jätteroligt då det verkar bli mer folk än i fjol och jag hoppas att ”vår” Anton Niederbach (trea ifjol bakom dubbelt Team Hi5) repar sig i ryggen och kan vara med och fajtas mot er. Han kraschade svårt i Norge efter att ha blivit trängd.

Teamet/klubben har en bra historik och varit representerad på pallen många gånger de senaste åren, både i herr- och damklasser. Som sig bör på ett ”lokalt” norrlandsrace är det en stor uppslutning från vår klubb Obbola IK men från Team Hi5 kommer dock bara Henrik Blom och Viktor Knutsson till start. Henrik Enberg är uppbokad och Tomas Karlberg och Maria Carlsson har större saker för sig, de ska nämligen gifta sig! Kul, skoj och superstort!

Så här säger Henrik och Viktor om kommande helg…

Henrik Blom ”– Vaknade inför Lida Loop med rejäla förkylningssymtom och knappt nån röst, men jag bestämde mig för att ändå starta och det ångrar jag inte. Tog mig i mål utan allt får många krampattacker med känslan av att det inte gått så tokigt. Men att det skulle räcka till en 22a-plats i totalen (17:e elit) trodde jag absolut inte efter målgång. Tolvtjärnsloppet ska bli grymt kul då det är en rolig och tuff bana och där det ofta dyker upp duktiga cyklister. Otroligt taggad på revansch efter fjolårets fadäslopp som innebar felkörning och 6 km extra på cykeldatorn än övriga startfältet. Tyvärr är inte kroppen återhämtad från förkylningen, så fokus veckan efter Lida Loop har varit att bli frisk vilket gjort att hårdare pass fått stå tillbaka.”

Viktor Knutsson ”– Efter den enormt krångliga säsongsstarten med materiellt strul på varje tävling är jag väldigt revanschsugen. Jag tror det finns chans att vi får besök från fler elitcyklister söderifrån då det inte är någon annan relevant tävling denna helg. Så det känns spännande. I övrigt har jag kunnat träna på som jag vill och känslan är bra.”

 

Mer om Tolvtjärnsloppet kan du läsa på CK Örnens officiella resultatsida.