Andalucia Bike Race har dragit igång och Henrik Blom, Henrik Enberg och Viktor Knutsson är på plats för att kriga i teamets färger. Från Obbola IK Cykel tävlar också Nicklas Jonsson i klassen Herrar 40.

Efter tredje dagen, vilket innebär att hälften av de sex etapperna är avklarade, ligger Henrik Enberg på en 33:e plats tätt följd av Henrik Blom på plats 35. I det ca 100 man starka startfältet för herrar Elit ligger Henrik E 1 tim och 10 min efter täten och Blom har ytterligare 7 minuter upp. Detta efter dryga 8 timmars cykling avklarad. Upp till en topp 10-placering är det just nu ca 50 minuter för bästa teamåkare.

Viktor Knutsson hade en tuff tredje dag, där vi i teamledningen fortfarande väntar på mer detaljer kring exakt vad som har hänt. Det verkar dock klart att han ej har slutfört den etappen villket troligen innebär att han är ute ur totalställningen.

I Herrar 40 går det riktigt bra för Nicklas Jonsson, där han efter tre dagar ligger på 33:e plats av 186, endast 54 minuter efter täten. Upp till en topp 10placering är det endast ca 30 minuter för Nicklas.

En kort rapport fick vi av våra tre hjältar efter de två första etapperna:

Henrik Enberg: OK flyt både igår och idag, lite seg i starten men kämpat hårt loppen i genom, några korta tappet längs banan men det har alla. Nöjd med dagens placering.

Henrik Blom: Lite missflyt igår med kedjehopp och tappad tid. Krigade på bra mot slutet och kändes starkare än väntat! Idag bra start men spoilerad av en punka efter ca 20 km. Tätade med patron. Körde på hårt och höll ihop loppet bra!

Viktor Knutsson: Riktigt nöjd med gårdagen och hade gärna kört ett varv till 💪 fysiskt pigg men på limit tekniskt. Idag egen takt lugnt från start, rejäl felkörning, lite cykelmeck (sadel krånglade). Sparade energi på slutet för kommande dagar 👍

Fortsättning följer…