Välj en sida

ÅKARPROFIL

Fredrik Berndes

Teamchef

Ålder: 43
Hemstad: Umeå
Familj: Fru Elisabeth, Stella 10, Milo 7 och Bordercollien Smilla 14 år
Årlig träningsmängd: ca 300 timmar
Styrkor som cyklist: Uthållig, pannben
Meriter som cyklist: Klubbmästare 2013, 2014 och tvåa bakom Henrik Enberg 2018. 3:e plats på Ragunda 100, 2018. Cykelvasan sub 3h (2:55) 2018.
Tankar om Team Hi5: Spännande och kul att vi i Obbola IK som är så ung inom cykelsporten (startade 2012) kan vara med att förverkliga en så pass unik satsning på cykelsport som Team Hi5 OIK Elit ändå är. 
Mål 2019: Lotsa teamet till lyckade resultat runt om i Sverige. Förbättra mig både fysiskt och tekniskt. PR på Cykelvasan.
Årets tävlingshoj: 

 

Mer om Fredrik

Ytterst ansvarig för teamet och den som håller i trådarna när det gäller planering, kommunikation och marknadsföring. Själv en ivrig tävlingsåkare i framförallt maraton men får i sällskapet mer betraktas som elit-motionär.
Fredrik, ursprungligen från Härnösand, landade i Umeå och Obbola efter ett gäng äventyrliga år i Östersund, Åre och Stockholm. I Obbola bor han med sin familj nära hav och och natur och trivs som fisken i vattnet. De senaste åren har orten utvecklats till ett riktigt mekka för MTB-cykling och detta mycket tack vare den inkluderande och välkomnande klubb, Obbola IK cykel, som Fredrik var en av upphovsmännen till 2012. En klubb som idag har mer än 230 medlemmar varav nästan 100 är barn.

Uthållighetsidrotter som löpning och längdskidor har alltid legat Fredrik varmt om hjärtat, men genom sitt första cykellopp (Cykelvasan 2010) är det sport på två hjul som tagit över. Ambitionen har gått från motionär till elit-motionär. Målet med cyklandet är förutom att ha sjukt kul varje år förbättra sig, att hela tiden slå sina egna personbästa oavsett det handlar om tekniska svårigheter, snabbare tider eller placeringar på tävlingar. Förutom sin egen träning och tävling är han även ordentligt engagerad i Obbola IK cykel, bland annat som ordförande och ledare/tränare.

Vid sidan om idrottandet driver han egen byrå inom reklam/kommunikation, GILLA Produktionsbyrå, där det mesta handlar om content marketing genom till exempel magasin.

%

XCO

%

Åkstyrka

%

Maraton

%

Teknik

Personliga partners