Henrik Blom

Herrelit – MTB

Ålder: 32 Hemstad: Luleå Familj: Mor, far och syster Årlig träningsmängd: ca 650 timmar Styrkor som cyklist: Gå med ”billigt”, Spårval och spurter Meriter som cyklist: 9:a Cykelvasan 2019 och 25:a 2018. Vinst i det finska etapploppet Saariselkä MTB 2019. Total 27a i det spanska etapploppet Andalucia Bikerace 2019. Tankar om Team Hi5: Mycket roligt och inspirerande att MTB-cyklingen i norr lyfts fram på detta sätt. Det kommer öka intresset för sporten och framför allt bland nästa generation Mål 2021: Tävla så mycket som möjligt både i Långloppscupen och här uppe i norr. Pallplatser i Norr- och Västerbotten, topp 15 i långloppscupen och 20 på Cykelvasan Årets tävlingshoj/ar: Orbea OIZ

Mer om Henrik

Henrik Blom är en trettioåring som är född, uppvuxen och fortfarande boende i Luleå. Jobbar med som mekanikingenjör. Siktar framförallt på MTB, men tränar och tävlar i landsväg och enduro så mycket han hinner. Uppvuxen i en familj som under somrarna kuskade runt på cykeltävlingar i Sverige och Norden, då hans far tävlade aktivt under många år, kan man tro att han fått cyklingen i blodet. Men hans egen cykelkarriär började först under senare delen av livet med downhill 2007.

Efter många år med nästintill obefintlig konditionsträning cyklades, med endast en månads träning, 2011 Vätternrundan med några kollegor. Då detta gick över förväntan gjordes 2012 en mer målmedveten satsning på att ta sig runt sjön på under 8 timmar. Det blev starten på en cykelresa som fortfarande är pågående. Det första året cyklades enbart landsväg, men genom hans första deltagande i en mtb-tävling 2013 har fokuset blivit mer och mer på den disciplinen. Och Henriks mtb-satsning har ökat för varje säsong som gått, både vad gäller träningsmängd och fokus. Under vintrarna varvar han cykelträningen med längdskidåkning där han både tränar och tävlar. Bästa tid på Vasaloppet är 4:58:52.

Läs gärna också intervjun med Team Hi5:s Henrik Blom!