ÅKARPROFIL

Josefina Wikberg

Damelit – MTB

Ålder: 36
Hemstad: Umeå
Familj: Sambo Björn, Hjalmar 2 år och Majken 7 månader samt tollarna
Järv och Lo
Årlig träningsmängd: ca – timmar
Styrkor som cyklist: Uthållig och träningsvillig
Meriter som cyklist: 1:a Tolvtjärnsloppet 2014 och 2017
Tankar om Team Hi5: Inspirerande och roligt att få vara en del i teamet och att få möjlighet att testa cykelsporten. Ser även fram emot att få tävla i en individuell idrott och att samtidigt dra nytta av att vara med i ett lag och ta del av mina lagkamraters kunskaper och erfarenheter!
Mål 2019: Inga resultatmål satta då jag är helt ny inom cykelsporten, blir att se och lära för mig. Hoppas få med mig en del positiva bitar och en del att träna mera på.
Årets tävlingshoj/ar: Specialized Epic WC 2019

Mer om Josefina

Uppväxt i Tärnafjällen med en familj som var mer ute än inne. Friluftsliv i alla dessformer oberoende av årstid utfördes men som ”Tärnajänta” var det med skidor på fötterna som idrottskarriären började, dock på längden och inte utför. Tillsammans med familjen reste hon land och rike runt på skidtävlingar under ungdoms- och junioråren. Gymnasietiden tillbringades på Lycksele skidgymnasium där även mountainbikecykling var med på ett hörn under barmarksträningen. Längdsatsningen fortsatte under de första senioråren samtidigt som hon via några bergsmaraton halkade in i multisporten år 2003 och har blivit kvar sedan dess.

Tillsammans med sina lagkamrater i Haglöfs Silva har hon under många år tillhört världseliten (och gör fortfarande) i adventure racing och multisport. På tävlingar runt om i världen har Josefina cyklat hundratusentals höjdmeter, simmat med krokodiler, krockat med kängurur, sett otroliga soluppgångar samt tagit 5 VM-medaljer. Då mountainbike ingår i multisporten har cyklingen utgjort en stor del av hennes träning sommartid under alla dessa år. Vintertid har skidåkningen alltid utgjort basen, både långloppsskidåkning men även skidalpinism, där en 5e plats på VM (patrulltävling, 2012) är främsta meriten.

%

XCO

%

Åkstyrka

%

Maraton

%

Teknik

Individuella sponsorer