SUGEN PÅ ATT KÖRA FÖR TEAM HI5?

SKICKA OSS EN INTRESSEANMÄLAN!

Intresserad av att köra för Team Hi5 OIK Elit?

Är du en talangfull cyklist med höga ambitioner och mål? Skulle du vilja köra tillsammans med ett grymt gäng cyklister och sätta norrländsk MTB på kartan? Då kanske du är en individ för Team Hi5 OIK Elit. Vi håller precis på att lägga de sista pusselbitarna på plats för besättningen för säsongen 2020. Det ser riktigt spännande ut. Men några platser behöver fyllas av tävlingsinriktade seniora tjejer och killar. Vi välkomnar även dig som är junior (13-17 år) och som är sugen på att tävla i vårt lag och få support och pepp.

Vår satsning
När vi gick in i denna elitsatsning var norrlandstoppen väldigt smal och det handlade på herrsidan om 1-2 stycken som i ganska överlägsen stil krigade om topplaceringarna på de regionala tävlingarna och som även kunde köra i elitklass nationellt, medan damsidan nästan var obefintlig. Det var därför svårt att veta hur höga förväntningar vi skulle våga ha på projektet, men målet var tydligt om än ganska vågat, ”teamet siktar på att visa framfötterna i främst Långloppscupen i MTB men även inom en hel del XCO-race på högre nivå. Vi sticker inte under stol med att det är sverigetoppen vi vill kriga i”. Att dessutom sätta fokus på och lyfta MTB-cyklingen i Norrland var också en av de tidiga grundpelarna för satsningen genom ”att visa att vi trots en lång vinter och mer bistert klimat än de flesta andra, kan uppbåda cyklister som konkurrerar på elitnivå.”

Åren som gått
När vi nu summerat de tre första åren måste vi säga att resultatet nog överträffat våra vildaste förhoppningar. Inte bara genom grymt fina resultat av våra cyklister som numera är en självklar faktor i toppen på de nationella loppen på både dam- och herrsidan, utan även genom att den norrländska MTB-toppen aldrig någonsin varit större och bredare än nu. Och även om det är en allmän trend i landet att cykla MTB, och Norrland är inget undantag, så är vi ganska övertygande om att Team Hi5 OIK Elit bidragit en hel del till att vi nu har många fler duktiga MTB-cyklister från norr än för tre år sedan. Bland annat genom att visa att det är fullt möjligt att konkurrera i sverigeeliten med rätt stöd och även genom att bli ”en motståndare att slå” här på hemmaplan.

Vi har nu fått förnyat förtroende från vår generösa huvudsponsor Hi5. Kommande satsning gäller över säsongerna 2020, 2021 och 2022. Det känns fantastiskt kul, förstås, att få dessa fina förutsättningar att under längre tid kunna planera och satsa vidare på den redan inslagna vägen.

Är du en individ för Team Hi5 OIK Elit?
Vi har en väldigt fin och jämn grund i den befintliga besättningen från 2019. En hel del av våra cyklister kommer därför få fortsatt förtroende. Men vi har plats för några fler tävlingsinriktade tjejer och killar. Så är det något som du som senior cyklist känner skulle vara intressant att delta i finns nu chansen. Finns det dessutom några juniorer (13-17 år) som är biten av MTB så ansök även ni. Det finns möjlighet till support även för juniorer.

Sista dag för intresseanmälan är lördagen den 9:e november!

Kravbild (seniorer, dam/herr)
Vi gör ingen hemlighet kring att det är på den nationella arenan vi vill kriga och visa framfötterna. Därför är detta några av de krav man behöver fundera kring om man uppfyller/kommer kunna uppfylla.

  1. Tävla i elitklass
  2. Kapacitet att kriga om pallplatserna på de största norrländska MTB-loppen
  3. Kapacitet att kriga i toppen på de nationella långloppen (tex långloppscupen, Lidingöloppet, Cykelvasan mfl) och där menar vi topp 20 herrar och topp 8 damer.
  4. Vara beredd på att tävla relativt flitigt på hemmaplan och nationellt

Anmäl ditt intresse genom att skriva ett personligt brev till oss. Brevet ska innehålla följande;

  • Namn, ålder
  • Nuvarande klubb
  • Cykelmeriter (mtb/lv)
  • Tankar och målbild för ditt tävlande 2020. 
  • Tankar kring vad du kan bidra med till såväl klubben som teamet.

Maila ditt brev till till teamhi5@hi5.se
Sista dag för intresseanmälan är lördagen den 9:e november!

 

Kontakta oss

TEAMSPONSORER